Canon Hacker Development Kit

Posted: 1 febrer 2015 in C++, Lua, Python

Us imagineu afegir scripts en Lua, Python o C++ perquè la càmara tingui seqüencies d’accions programades?… Es molt fàcil hackejar una càmara compacta de quatre duros perquè pugui tingui les opcions de disparo manual d’una reflex, amb el http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK . Hi ha varis detalls tècnics a tenir en compte, com que per exemple ha de ser una càmara anterior al 2014, perquè sembla ser que les que tenen un sensor superior al DIGIC4 no es poden modificar.

Vaig buscar per totes les botigues de la zona una Ixus de Canon, que es la gamma de compactes més barates, que entrés dins dels requisits del CHDK. Després de que en algunes botigues em miressin amb mala cara o flipessin en colors, per rebutjar càmares dient que “son massa noves, en vull una de més vella”, vaig trobar una Ixus 132 al Milar de Pineda de Mar per menys de 100€.

Una pega que vaig descobrir després d’adulterar la càmara es que sí que podia modificar de manera forçada la ISO i el temps d’exposició, però no podia tocar el Diafragma. Llegint als forums després vaig descobrir que les càmares ixus realment no tenen diafragma i que per això no es pot tocar, sinó que curiosament tenen una mena de diagragma fixe per abaratir costos.

Sens dubte el millor d’haver-la hackejar es que guarda RAWs, i fins hi tot hi te minijocs com el Tetris i el joc del a serp dels Nokia. Es absolutament brutal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s